2022-06-16

EESU-projektet är avslutat

Efter 2 år av intensivt arbete och många digitala möten är projektet nu i hamn. Arbetet har resulterat i en kravställning med appendix samt en ljusordlista.
Dokumenten finns nedan för fri nedladdning.

Projektet har varit finansierat av Energimyndigheten och medverkande företag och organisationer har varit följande:
RISE Research institutes of Sweden (Projektledare)
Ljusteknik i Linköping AB
Riksteatern
Teaterteknik AB
Riksantikvarieämbetet

LLB Svensk Branschorganisation för upplevelseteknik
STTF Svensk Teaterteknisk förening
SLF Svenska Ljussättareföreningen

2020-07-22

LjusTeknik är med i EESU - projektet

Projektet EESU – Energieffektiv scen och utställningsbelysning har fått beviljat stöd från Energimyndighetens EELYS program. Detta är ett samarbetsprojekt mellan flera aktörer inom scenkonst och museer för att skapa en grundläggande kravställning på LED ljuskällor samt ett begreppslexikon med branschord.
Arbetet kommer att pågå under 18 månader och teatrar, institut och museer samt frilansande tekniker och ljussättare är inbjudna att påverka genom att delta i flera olika workshops som vi kommer att sätta upp under projektets gång.

LjusTeknik AB har den äran att ingå i expertgruppen bakom projektet.

Pressrelease om projektstart.

EESU-projektets sida på RISE.

Följ gärna projektet på Facebook där det kommer att läggas ut information samt även anmälningslänkar till workshops.

2017-09-01

Ny ägare till LjusTeknik i Linköping AB

Marco Roukala har varit yrkesverksam i närmare 50 år och har drivit LjusTeknik sedan 1992. Han har nu valt att trappa ner och har därmed överlåtit alla aktier i LjusTeknik till Mattias Fransson.
Mattias har en bred erfarenhet och kunskap inom ljussättning och ljusteknik genom sina tidigare uppdrag med scenkonst, museer och konserter. Han har redan jobbat 2 år i LjusTeknik och försäkrar alla gamla och nya kunder att han ska göra sitt yttersta för fortsättningsvis leverera fungerande och prisvärda belysningslösningar.
Marco kommer att finnas kvar som rådgivare vilket gör att LjusTeknik samlar över 50 år av kunskap om ljus och armaturer.
Verksamheten fortsätter som vanligt i samma lokaler och med samma kontaktvägar som tidigare.

Ägarbyte
Copyright © 2018 LjusTeknik AB. Alla rättigheter reserverade.
Vi använder cookies för att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.